2017 NIEUWS APPLE CANON FUJIFILM HTC HUAWEI LG MOTOROLA NIKON NINTENDO NOKIA OLYMPUS PANASONIC PENTAX SAMSUNG SONY  
Samsung Galaxy
 
     
Powered by True
Counted by OneStat.com

Augmented & Virtual Reality

Digital Camera Reviews Appareil Photo Numerique Prueba camara Camera Test Kamera Incelemeleri Digitalkamera Test Digitalkamera Test

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003



Virtual reality bril helpt politie met onderzoek


Mark Peters : 2017-07-23 01:50:00
Samsung Gear VR als hulpmiddel voor de politie : Uit recent Nederlands onderzoek blijkt dat getuigenverklaringen bij een politieonderzoek betrouwbaarder zijn wanneer een virtual reality bril wordt toegepast. Getuigen die met een virtual reality bril teruggaan naar de plaats delict kunnen zich beter herinneren wat er precies is gebeurd. Deze getuigenverklaringen zijn doorgaans van betere kwaliteit dan in situaties waar de getuige intensief moet terugdenken aan de locatie waar het voorval heeft plaatsgevonden. Anderzijds is het minder confronterend dan wanneer de getuige werkelijk wordt meegenomen naar de fysieke locatie waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van de Samsung Gear VR.


Varjo VR headset met 70 megapixel resolutie


Ilse Jurriën : 2017-06-25 05:20:00
Nieuwe Virtual Headset van startup Varjo : Varjo Technologies is een interessant nieuw startup bedrijf uit Helsinki, Finland. Voormalige werknemers van Nokia en Microsoft hebben hun krachten gebundeld en naar eigen zeggen de beste virtuele headset ooit ontwikkeld. Tot op heden is de resolutie van alle huidige VR headsets ruim onvoldoende voor professionele toepassingen. De nieuw ontwikkelde Varjo 20/20-headset biedt een resolutie van maar liefst 70 megapixels per oog. Ongelooflijk wanneer je dit vergelijkt met de 1.2 megapixels (per oog) van de Oculus Rift en HTC Vive VR headsets. Varjo heeft de 20|20 VR-technologie aan journalisten getoond. Hoewel er nog geen prototype getoond werd, beweert het bedrijf over een prototype te beschikken die eind dit jaar klaar is voor lancering voor professionele gebruikers.


Samsung Virtual Reality Live Pass voor Gear VR


Mark Peters : 2017-06-03 09:35:00
Samsung VR Live Pass voor Gear Virtual Reality headset : Samsung Electronics presenteert de Virtual Reality Live Pass. Met de VR Live Pass van Samsung kom je dichterbij je favoriete sporthelden en artiesten en beleef je alles levensecht. Deze nieuwe virtual reality service was vorige week al geïntroduceerd in de Verenigde Staten. De VR Live Pass is nu ook beschikbaar via de Samsung VR app. Daarmee krijg je gratis toegang tot premium live entertainment. Zo ben je op 3 juni 2017 live getuige van de confrontatie tussen José Aldo en Max Holloway in Rio en sta je in juli 2017 op de eerste rij bij de X Games in Minneapolis. Ook heb je in augustus 2017 de beste plaats bij de spraakmakende muziekfestivals van Live Nation. Samsung zal in de nabije toekomst nog veel meer events in VR streamen via het Gear VR platform.


Facebook opent Augmented Reality platform


Ilse Jurriën : 2017-04-18 23:50:00
Facebook AR platform : Steeds meer bedrijven interesseren zich voor Augmented Reality (AR). Zo liet Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple, openlijk weten Augmented Reality in de iPhone te willen integreren. Nu blijkt ook Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, de potentie van AR in te zien. Tijdens de Facebook F8 Developer Conference 2017 in San José, Californië, heeft Zuckerberg ontwikkelaars uitgebreid toegesproken over zijn visie op AR. Gelijktijdig heeft Facebook het eerste 'mainstream augmented reality platform' geopend, waar software ontwikkelaars wereldwijd toegang krijgen om aan de slag te kunnen gaan met de ontwikkeling van innovatieve AR apps.


Expedia hotelkamer aanbod in VR


Ilse Jurriën : 2017-04-11 23:00:00
Hotelkamer checken in VR met Expedia : De online reisboeking organisatie Expedia is voornemens om haar klanten op een unieke wijze het hotelkamer aanbod te tonen in VR. Iedereen kent het gevoel wel; zal de hotelkamer aan m'n verwachtingen voldoen? Of zijn de foto's mooier gemaakt dan het in werkelijkheid is? De online reviews geven ons tegenwoordig al veel extra informatie, maar wat is er nou mooier dan wanneer je zelf een kijkje in je hotelkamer kunt nemen, alvorens je overgaat tot je vakantie boeking.


Virtual Reality Museum Nederland


Mark Peters : 2017-04-07 17:25:00
Nederland opent als eerste een Virtual Reality (VR) Museum : Nederland heeft een wereldprimeur! Startend met 400 pronkstukken uit 400 Nederlandse musea, is vandaag het eerste Nationaal VR-museum ter wereld geopend. Dit weekend is in alle 400 deelnemende musea van de Nationale Museumweek, het Virtual Reality museum te bezoeken. Het VR-museum is één grote schatkamer van objecten waar je in luttele seconden van de ene provincie naar de andere vliegt en van het ene museum naar het andere reist. Waar heden en verleden elkaar ontmoeten en waar iedereen gemakkelijk richting kan geven aan de eigen nieuwsgierigheid. Ook vanaf je eigen bank kun je een eindeloze ontdekkingsreis maken in deze intuïtieve en moderne museale omgeving. De VR-museum app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de app store.


Google Daydream smartphones


Ilse Jurriën : 2017-04-02 00:35:00
VR smartphones met Google Daydream : Google Daydream is het VR-platform voor Android. VR (Virtual Reality) maakt in korte tijd grote sprongen. Middels een VR-bril waan je je in een virtuele wereld. Fabrikanten als Samsung, HTC, Sony, Oculus, Microsoft en Google hebben allemaal een VR-headset in het assortiment. Naast virtual reality brillen en headsets zie je ook een toename van VR smartphones. Een Daydream smartphone beschikt over een hoge resolutie display, levert uitermate goede grafische prestaties en beschikt over nauwkeurige sensoren. Daarnaast draait een Google Daydream smartphone op Android 7.0 of hoger. In september vorig jaar lanceerde Google haar eerste eigen VR smartphone, de Google Pixel en Pixel XL. Welke andere smartphones bieden Google Daydream ondersteuning?


Google Tango smartphones


Ilse Jurriën : 2017-04-01 23:30:00
AR smartphones met Google Tango : Steeds vaker hoor je over AR (Augmented Reality). Waar je bij VR in een virtuele wereld stapt, biedt AR een toegevoegd beeld aan de werkelijkheid. De toepassingen zijn zeer divers, zo zie je bijvoorbeeld in de autobranche dat fabrikanten als BMW en Jeep hun nieuwste modellen middels augmented reality presenteren. Om gebruik te maken van deze technologie heb je een AR smartphone nodig. Google heeft Daydream ontworpen voor Virtual Reality, en Google Tango voor Augmented Reality. Maar welke smartphones bieden Tango ondersteuning? In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten hebben we het dan niet over de Galaxy S8 of LG G6, nee het zijn fabrikanten als Lenovo en Asus die deze grootse ontwikkeling als eerst omarmen. Ook Apple lijkt een iPhone AR te ontwikkelen.


Jeep Compass augmented reality app


Mark Peters : 2017-04-01 18:28:00
Beleef de nieuwe Jeep Compass 2017 in augmented reality : Automerk Jeep introduceert de Compass 2017 Visualiser applicatie. De Jeep smartphone app is een eenvoudig te gebruiken applicatie die consumenten een virtuele versie van de nieuwe Jeep Compass laat zien in zijn werkelijke afmetingen. Op deze wijze kunnen toekomstige klanten de nieuwe Compass in augmented reality ervaren en ontdekken zonder zelf aanwezig te zijn in de Jeep showroom. De Jeep Compass augmented reality app is gemaakt in samenwerking met Accenture, die onlangs nog voor de nieuwe elektrische BMW modellen een soortgelijke applicatie heeft ontwikkeld. De Jeep Compass 2017 app is gebaseerd op Google Tango, de augmented reality technologie voor smartphones.


Samsung VR op de Olympische winterspelen 2018 Korea


Mark Peters : 2017-03-07 12:15:00
Olympische Winterspelen 2018 in Korea met Samsung VR Gear : Samsung heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat de Nederlandse shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting door het elektronicaconcern tijdens de 2018 Winterspelen worden ondersteunt. Samsung helpt de twee schaatsers op hun weg naar de Olympische Winterspelen van 2018 in het Koreaanse Pyeongchang. Onder het thema 'Road to Korea' zal Samsung de laatste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality tijdens de Olympische winterspelen 2018 in Korea demonstreren. Zo kan iedereen meegenieten van de dagelijkse trainingen via de Samsung VR bril (Gear VR). Samsung hoopt met deze bijdrage de Nederlandse shorttrackschaatsers een hart onder de riem te steken en consumenten te informeren over nieuwe mogelijkheden van VR.


KRO-NCRV virtual reality project


Mark Peters : 2017-03-03 21:21:21
KRO-NCRV presenteren journalistiek virtual reality project : KRO-NCRV Virtual reality cardboard versie beschikbaar voor Apple iOS en Google Android in Oculus Store. Hoe is het om een verward mens te zijn? KRO-NCRV vangt in het bijzondere virtual reality project 'De Verwarde Man' de beleving van een man in psychose. De zogenaamde 'verwarde mens' die vaak in het nieuws is, is in dit het geval een gewone getrouwde man met een dochtertje. Tijdens zijn psychoses verkeert hij in schemergebied waarin de werkelijkheid wordt vermengd met fantasie en wanen. Dan kan het zo uit de hand lopen dat hij in aanraking komt met de politie. In deze unieke virtual reality ervaring kom je als het ware in het hoofd van deze man terecht en beleef je de psychose.


Augmented Reality content jam in Paradiso


Mark Peters : 2017-03-02 17:42:00
Paradiso Augmented Reality content jam event : Paradiso bestaat dit jaar 15 jaar, daarom zal het Amsterdamse poppodium samen met VRBASE een content jam organiseren. VRBASE is een organisatie die virtual- en augmented reality pioneers bijeenbrengt. Tijdens de Augmented Reality content jam zullen meerdere teams de uitdaging met elkaar aangaan om nieuwe content en prototypes te bedenken. Uit het tweedaagse evenement worden de beste inzendingen geselecteerd voor deelname aan de Augmented Reality Experience 2018. Augmented reality bedrijven, startups en freelancers, iedereen is welkom om deel te nemen in Amsterdam. Voor de aftrap van dit project zijn Paradiso en VRBASE op zoek naar Augmented Reality concepten die uiting geven aan de bijzondere sfeer en ervaring in Paradiso en deze unieke combinatie tussen gebouw en artiest of programma.


Samsung Virtual Reality device met Oculus controller


Mark Peters : 2017-02-28 23:44:00
Samsung Gear VR bril met controller binnenkort op de markt : Samsung heeft op de Mobile World Congres in Spanje de Gear VR met controller aangekondigd. De handzame controller is speciaal ontworpen voor bediening met één hand en maakt het mogelijk om door menu’s te scrollen met minimale arm- en hoofdbeweging. Voor een breedbeeldervaring is de Gear VR met controller uitgerust met 42mm optics, een gezichtsveld van 101° en vervormingscorrectie om misselijkheid te voorkomen. De Samsung Virtual reality bril met controller ondersteunt zowel micro-USB als USB Type-C en is beschikbaar in een glanzende Orchid Grey finish. Daarnaast kan de controller worden bevestigd aan de VR bril als deze niet in gebruik is.


HTC ontwikkelt nieuw VR apparaat


Ilse Jurriën : 2017-02-17 20:40:00
Nieuw HTC Virtual Reality apparaat : Het Taiwanese bedrijf HTC lijkt zich steeds meer thuis te voelen in de wereld van Virtual Reality. De smartphone divisie maakt verliezen, maar de HTC Vive daarentegen is erg populair en wordt goed verkocht. Het is zelfs het best verkochte VR apparaat in Nederland. De Vive VR-headset heeft HTC in samenwerking met spelontwikkelaar Valve ontwikkeld. HTC's financieel directeur, Chia-lin Chang, heeft kenbaar gemaakt dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw VR apparaat. Het gaat hier niet om een opvolger van de HTC Vive. Het wordt 'a different thing' en 'not a phone slapped onto a headset'. De nieuwe high-end virtual reality gadget zal compatibel zijn met de huidige topsmartphones, de HTC U Ultra en U Play.






Nikon D7500 review
Canon EOS 200D spiegelreflexcamera
Nikon Coolpix W300 waterdichte 4K camera
Olympus Tough TG-5 waterdichte camera
Sony Alpha 9 full-frame systeemcamera
Nieuwe Lumix TZ90 digitale fotocamera
Nikon D7500 D-SLR
Canon PowerShot SX730 HS digitale camera
Nikon jubileum camera´s
Sigma sd Quattro H systeemcamera
Canon presenteert nieuwe EOS DSLR camera's voor 2017